Ostatní

Co je přeprava

  • Napsal Vladimíra Pohanková
  • Kategorie: Ostatní

Přeprava je pojem pro cílevědomé přemístění osob, nákladu či zvířat dopravními prostředky z místa A do místa B po dopravních komunikacích za účelem zisku. Je produktem dopravy. Vykonavatelem přepravy je dopravce, objednavatel se nazývá přepravce. Ten s dopravcem uzavírá přepravní smlouvu.

Číst dál

Co je kontejnerová přeprava?

  • Napsal Vladimíra Pohanková
  • Kategorie: Ostatní

Pokud potřebujete převážet za moře velkoobjemové zásilky, jednou z možností je využít kontejnerovou přepravu. O své zboží se bát nemusíte, protože je vždy pojištěné a vy jej můžete pomocí sledovacího zařízení sledovat odkudkoliv pomocí internetu. Díky standardizovaným rozměrům kontejnerová přeprava není tak nákladná jako jiné druhy přepravy. Převáží se buď pomocí lodě, železnice nebo silničními vozidly. Rozměry se pohybují od 2,5 metru po 6 metrů.

Číst dál

Postele do penzionu?

  • Napsal Vladimíra Pohanková
  • Kategorie: Ostatní

Postele do penzionu musí splňovat několik důležitých požadavků. Musí být bytelné a odolné proti poškození a také s se s nimi musí jednoduše manipulovat, aby neměl personál mnoho práce. Musí být také praktické pro časté stlaní a samozřejmě pohodlné pro co největší komfort hostů. Důležitá je také velmi kvalitní matrace, která bude vyrobena z pěny s vysokou pevností a dobrou prodyšností. Pro hotely a penziony jsou například velmi vhodné postele z masivu, které jsou pevné a zaručují se dlouhou životností. Takový nábytek vyrábí například firma Gazel, která se specializuje na výrobu z masivu.